تلفن ۰۲۶-۳۴۴۴۴۸۰۳ | ۰۲۶-۳۴۴۴۴۱۵۶ آدرس کرج، چهار راه طالقانی، ابتدای طالقانی شمالی، کوچه فروشگاه سالیان، ساختمان آترا، طبقه چهارم
کلینیک شادی

جراحی خال با جدید ترین روش در کرج

آنچه می خوانید...

اکثر خال‌ها در دوران کودکی و یا نوجوانی روی پوست ظاهر می‌شوند. افراد بزرگسال حدود ۱۰ تا ۴۰ خال ممکن است داشته باشند که این موضوع کاملاً طبیعی می‌باشد. در برخی مواقع اندازه‌ی این خال‌ها به قدری کوچک می‌باشد که به سختی قابل تشخیص می‌باشد. از همین رو افراد به دنبال جراحی خال هستند.
خال‌ها می‌توانند به رنگ طبیعی پوست و صورتی، قهوه‌ای و سیاه باشند. افرادی که دارای مو و پوست تیره‌تری هستند خال‌های تیره‌تری نسبت به افرادی با پوست و موی روشن خواهند داشت.
خال می‌تواند هم سطح پوست باشد و یا اینکه به صورت برجستگی روی پوست به وجود بیاید. در اکثر موارد افرادی که جهت برداشتن خال اقدام می‌نمایند بنا به دلایل زیبایی تصمیم به خارج کردن خال می‌گیرند.
یکی از روش‌های موثر جهت برداشتن انواع خال‌ها روش جراحی می‌باشد. در ادامه توضیحاتی در مورد جراحی خال و نحوه مراقبت‌های پس از آن ارائه می‌نمائیم.

خال

کاندید مناسب جراحی خال

همان طور که پیشتر اشاره کردیم اکثر خال‌ها احتیاج به جراحی ندارند اما در صورتی که خال در ناحیه صورت، گردن و یا قسمت‌هایی از بدن قرار گرفته است که از لحاظ زیبایی برای شما منجر به ناراحتی شده است می‌توانید جهت این جراحی اقدام نمایید.
اکثر خال‌هایی که روی صورت و یا نقاط دیگر بدن ظاهر می‌شوند بدون خطر می‌باشند اما در برخی مواقع ممکن است پزشک توصیه کند خال را خارج نماید، گاهی اوقات خال‌ها می‌توانند نشانه‌ای از سرطان پوست و یا شامل سلول‌های پیش سرطانی باشند. خالی که منجر به خارش می‌شود، به شکل دایره و بیضی نیست و یا اینکه به مرور زمان دچار تغییر در اندازه و رنگ می‌شود باید توسط پزشک متخصص مورد بررسی قرار بگیرد و در صورت که پزشک توصیه به جراحی نماید باید جهت این جراحی آماده شوید.

آمادگی‌های پیش از جراحی خال

آمادگی‌های پیش از جراحی خال

پیش از جراحی پوست شما توسط جراح مورد بررسی قرار می‌گیرد، ممکن است عکس‌هایی از خال تهیه شود، معاینه توسط ابزاری به نام درموسکوپ جهت مشاهده‌ی دقیق اجزاء خال و انتخاب مناسب‌ترین روش جراحی انجام می‌شود و سپس زمان جراحی تعیین می‌شود.

روش جراحی خال

جراحی برداشتن خال یک روش سریع و سرپایی می‌باشد و نیازی به بستری شدن در بیمارستان وجود ندارد.
ابتدا با استفاده از مواد ضدعفونی کننده، خال و نواحی اطراف آن پاکسازی می‌شود، در مرحله‌ی بعد داروی بی‌حسی در محل جراحی اعمال می‌شود. جراحی برداشتن خال در اکثر موارد احتیاجی به بیهوشی عمومی ندارد و با بی‌حسی موضعی قابل انجام می‌باشد. بی‌حسی موضعی ممکن است به صورت پماد و یا داروهای تزریقی در محل خال انجام شود.
روش‌های مختلفی جهت جراحی وجود دارد اما معمول‌ترین روشی که اکثر جراحان به کار می‌برند استفاده از چاقوی جراحی، جدا کردن خال از سایر قسمت‌های پوست و خارج کردن آن می‌باشد. با توجه به نوع خال ممکن است تعدادی از سلول‌های سالم اطراف خال نیز برداشته شوند تا پزشک اطمینان حاصل نماید تمام سلول‌های غیرمعمول خارج شده‌اند. خونریزی در این مرحله طبیعی می‌باشد، ممکن است پیش از بخیه کردن با روش سوزاندن سلول‌ها، خونریزی متوقف شود. پس از پایان جراحی، ژل و پمادهای مخصوص در محل زخم اعمال می‌شود و سپس پانسمانی در محل جراحی قرار خواهد گرفت.

روش تراشیدن خال

روش دیگری که در جراحی خال به کار می‌رود تراشیدن خال می‌باشد، در این روش به جای بریدن خال با چاقوی جراحی از تراشیدن آن با تیغ جراحی استفاده می‌شود. در این روش نمی‌توان سلول‌های عمیق خال را خارج نمود اما می‌توان نمونه‌ای جهت بیوپسی تهیه کرد.
در مواردی که خال تراشیده می‌شود احتمال بازگشت خال ۲ برابر بیشتر از زمانی است که با چاقوی جراحی بریده و خارج می‌شود.

مزایای روش جراحی خال

روش‌های بسیاری مانند لیزردرمانی جهت برداشتن خال وجود دارد اما در اغلب موارد پزشکان روش جراحی را به عنوان درمان اصلی به کار می‌برند. در این روش می‌توان نمونه‌هایی جهت بیوپسی به آزمایشگاه فرستاد و همچنین در صورتی که خال شامل نمونه‌های سرطانی باشد با روش جراحی می‌توان از گسترش سرطان پوست جلوگیری کرد.

خطرات جراحی خالجراحی خال یکی از جراحی‌های کم خطر می‌باشد که در مطب و یا کلینیک جراحی قابل انجام می‌باشد با این حال ممکن است عوارضی داشته باشد، برخی از عوارض شایع عبارتند از:

  • خونریزی
  • باقی ماندن جای زخم
  • عفونت
  • آسیب‌های عصبی
  • عود خال

دوران نقاهت پس از جراحی خال

زمان بهبودی به وضعیت سلامت کلی بیمار، اندازه و نوع خال بستگی دارد. در اغلب موارد ۲ تا ۳ هفته زمان لازم است تا به بهبودی کامل دست یابید.
جهت جلوگیری از عفونت، کاهش درد و سایر عوارض به موارد زیر توجه نمائید:

  • پانسمان‌های را طبق دستورالعمل تعویض نمایید.
  • محل زخم را همیشه تمیز و مرطوب نگه دارید.
  • در هنگام قرار گرفتن در معرض آفتاب از کرم ضد آفتاب استفاده نمائید.

پیگیری‌های پس از جراحی خال

در مواردی که خال به دلایل غیر از زیبایی و به توصیه پزشک خارج می‌شود باید پیگیری‌های جهت بررسی نتایج آزمایش بیوپسی خال داشته باشید. خال‌هایی که مشکوک به سرطان و یا سلول‌های پیش سرطانی هستند به آزمایشگاه ارسال می‌شود، پس از چند هفته می‌توانید نتایج بیوپسی را دریافت نمایید. در مواردی که خال شما شامل سلول‌های سرطانی باشد ممکن است به درمان‌های بیشتری نیاز داشته باشید. در طی اکثر جراحی‌ها پزشک تا جایی که مقدور باید خال و نواحی اطراف آن را خارج می‌نماید، در این صورت جراحی خالی که برای شما انجام شده است در واقع نوعی درمان جهت جلوگیری از سرطان پوست بوده است با این حال ممکن است به درمان‌های بیشتری نیاز داشته باشید.

دکتر شادی مظلومی

کلینیک دکتر شادی مظلومی

یکی از مجهزترین مراکز تخصصی پوست و مو در کشور می‌باشد و در راستای ارایه خدمات بهتر به مراجعه کنندگان و انجام خدمات تخصصی از قبیل کاشت مو و انواع جراحی‌های پوست، دکتر مظلومی اقدام به تاسیس درمانگاه پوست، مو و لیزر نمودند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان

وارد شوید
فهرست محتوا

ثبت نام در قرعه کشی